Gnocchi & Scampi
Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Pasta
BereidingwijzeKook de aardappelen gaar en pureer ze, voeg het ei en de bloem toe en meng alles goed door elkaar, kruid met peper en zout. Maak er nootgrote bolletjes van en druk ze een weinig plat met een vork. U maakt alzo "gnocchi's". Zet een paar uur in de koelkast. Kook vervolgens de gnocchi's in gezouten water gedurende 4 à 6 minuten, ze zijn gaar als ze bovendrijven. Neem uit de pan met een schuimspaan en hou opzij. Bak in wat olie de gesnipperde sjalot en knoflook even aan, voeg de scampi's toe en laat even meebakken. Neem uit de pan en hou warm. Bak de gnocchi's mooi krokant in dezelfde pan. Meng tenslotte de scampi's, tomatenstukjes, gnocchi's voorzichtig onder elkaar. Doe een weinig olie over en strooi er de verse basilicum en selderie over. Verdeel over 4 diepe borden en werk af met een snuifje sesamzaad en wat dille.
- 750 Gr Bloemig Kokende Aardappelen
- 1 Ei
- 200 Gr Bloem
- 4 Tomaten, In Stukjes Gesneden
- 200 Gr Gepelde Scampi's
- 2 Sjalotjes
- 2 Knoflookteentjes
- Maïsolie
- Boter
- Sesamzaadjes
- Verse Basilicum, Selderie, Dille
- Suiker
- Peper En Zout