Aardappelsoep Met Kabeljauw
Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Soepen
BereidingwijzeSchil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Pel en hak de ui fijn. Snijd de kabeljauw in blokjes. Snijd het spek en de tijm klein. Verhit de olijfolie in een soeppan en bak hierin de ui, het spek en de tijm tot de ui glazig is. Voeg dan de wijn toe en kook deze tot 1/3 in. Schep de aardappelen erbij en kruidt het geheel met de geplette roze peper. Roer even om en zet het vuur nog 3 minuten hoog. Voeg de bouillon toe en breng het aan de kook. Zet dan het vuur lager en laat de soep 20 minuten zachtjes pruttelen. Roer er tot slot de stukken vis door en laat ze 5 minuten meekoken.
- 4 Grote Aardappelen
- 200 Gr Kabeljauw
- Grote Ui
- 2 Speklapjes
- 3 Takjes Verse Tijm
- 3 El Bertolli Gentile Extra Vergine Olijfolie
- 1 Dl Witte Wijn
- 1 Tl Roze Peper
- 1 L Bouillon (vis- Of Groenten)
- Zout Naar Smaak