Groene Gnocchi Van Spinazie En Ricotta

Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Pasta

Groene Gnocchi Van Spinazie En Ricotta Bereidingwijze

Kook de spinazie gedurende een paar minuten. Druk zorgvuldig al het vocht eruit en hak de spinazie fijn. Doe de spinazie met de ricotta en de specerijen in een panen bak het mengsel 5 minuten op een zacht vuur. Haal de pan van het fornuis en voeg de eieren toe. Roer door en bestrooi met de bloem. Rasp de Parmezaanse kaas erbij en voeg de helft toe. Meng alles goed. Laat afkoelen en zet zo'n 6 uur in de koelkast. Vorm bolletjes van het spinaziemengsel. Druk ze voorzichtig een beetje plat zodat je de typische gnocchi-vorm krijgt. Voeg als het mengsel te nat is nog wat bloem toe, al komt dit de smaak niet ten goede. Verwarm de grill voor en breng een grote pan gezouten water aan de kook. Kook de gnocchi 4 minuten. Ze komen aan de oppervlakte drijven wanneer ze klaar zijn. Smeer een schaal met de helft van de Solo Vloeibaar in. Leg de gekookte gnocchi er voorzichtig in, bestrooi met de rest van de kaas en de overgebleven Solo . Leg er eventueel nog wat salieblaadjes op. Schuif onder de grill tot de kaas mooi bruin is. Heerlijk met een frisse tomatensalade.

Boodschappenlijstje
  • 250 Gr Ricotta
  • Zout En Versgemalen Peper
  • Nootmuskaat
  • 40 Gr Bloem
  • 25 Gr Solo
  • 25 Gr Solo Vloeibaar
  • Verse Salie
  • 700 Gr Gewassen Verse Spinazie
  • 2 Eieren
  • 100 Gr Verse Parmezaanse Kaas
Probeer ook eens...