Tiramisu Met Frambozen En Pistachenootjes

Aantal personen: 6 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: TILLY2009 » Type: Meer van het type: Anders

Tiramisu Met Frambozen En Pistachenootjes Bereidingwijze

Kneus de frambozen enigszins in een kom met 30 g suiker (houd er een paar achter voor de versiering). Snijd de lange vingers in stukjes en leg ze onderin zes glaasjes. Giet er een scheutje amaretto overheen, druk lichtjes aan met je vingertoppen en voeg een laagje gekneusde frambozen toe. Zet de glaasjes in de koelkast. Splits de eieren in twee aparte kommen. Klop de eidooiers met 25 g suiker los tot ze wit worden, meng vervolgens de mascarpone erdoorheen en roer stevig zodat er geen klontjes ontstaan. Klop de eiwitten stijf, voeg 25 g suiker toe en klop opnieuw zodat het goed stevig is. Spatel voorzichtig door het eigeel-mascarponemengsel. Schenk de mascarponeroom in de glaasjes op de lange vingers en de gekneusde frambozen. Zet minstens 2 uur koud weg. Verkruimel de pistachenootjes en de chocoladezandkoekjes vlak voor het opdienen, strooi over de glaasjes en garneer de tiramisu met een paar frambozen.

Boodschappenlijstje
  • 125 G Frambozen (vers Of Diepvries)
  • 80 G Poedersuiker
  • 18 à 24 Lange Vingers
  • 1 Glaasje Amaretto
  • 3 Eieren
  • 250 G Mascarpone
  • 60 G Ongezouten Pistachenootjes
  • 4 Chocoladezandkoekjes
Probeer ook eens...