Groentevelouté

Aantal personen: 6 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Soepen

Groentevelouté Bereidingwijze

Duurtijd: > 50 min Bereidingswijze 1. Spoel de tomaten en courgettes, snij ze in stukken. Pel en snipper de ui en de knoflook, stoof ze aan in wat boter of olie. Voeg er de andere groenten aan toe. Laat een paar minuten zacht stoven. 2. Leng aan met de bouillon en doe er het kruidentuiltje bij. Dek af en laat 10 tot 15 minuten zacht koken. Mix de soep. Zeef ze en druk de groenten met de rugkant van een lepel goed uit. 3. Kruid naar smaak bij met peper en zout en roer er een koffielepel boter door. Werk af met gedroogde ham en een likje room. Ham drogen Spreid de hamplakjes uit op keukenpapier en leg ze op de bakplaat. Zet ze 30 minuten in de oven op 80° C, of enkele minuten in de magnetron op de laagste stand.

Boodschappenlijstje
  • 1,5 Liter Groentebouillon
  • 1 Kilo Tomaten
  • 2 Courgettes
  • 1 Ui
  • 2 Teentjes Knoflook
  • 1 Kruidentuiltje (tijm, Laurier, Peterseliestengels
  • 3 Plakjes Gedroogde Rauwe Ham
Probeer ook eens...