Rijstpap Met Appeltjes
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeBreng de melk aan de kook samen met de kaneelstol, vanillesuiker, saffraan en een snuifje zout. Voeg de rijst toe en laat zachtjes gaar pruttelen onder regelmatig roeren. Snijd de appels in kleine blokjes en bak ze lichtjes aan in wat boter, laat uitlekken op keukenpapier. Haal de kaneelstok uit de rijst. Meng de room met de kristalsuiker en de eierdooiers en spatel deze (van het vuur) door de rijstpap. Verdeel de appelblokjes en de rijstpap in schaaltjes of dessertglazen en werk af met kaneel en schijfjes appel.
- 100 Gr Dessertrijst
- Zakje Vanillesuiker
- 8 Dl Melk
- Plukje Saffraandraadjes
- Kaneelstokje
- 2 Dl Room
- 120 Gr Kristalsuiker
- 2 Appels, Naar Keuze
- Zout