Tomatensaus
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeVerhit wat olijfolie en fruit daarin de fijngesnipperde ui en knoflook, als deze mooi glazig zijn strooit u er de bloem over en roer dit flink onder elkaar. Giet nu onder voortdurend roeren bouillon bij tot er een mooie gladde saus ontstaat. Voeg vervolgens de tomatenpuree en de wijnazijn toe, roer flink om en laat even sudderen. Kruidt tenslotte met cayennepeper en zout, strooi ook de Provençaalse kruiden en een snuifje oregano en salie doorheen, laat nog even inkoken en serveer.
- 1 Liter Kippenbouillon
- Grote Ui
- 4 Knoflookteentjes
- 2 El Bloem
- 1 Blikje Tomatenpuree, 140 Gr
- 1 Theelepel Provençaalse Kruiden, Snuifje Oregano & Salie
- 1 El Rode Wijnazijn
- Olijfolie
- Cayennepeper En Zout