Heerlijk Wildsoepje Met Paddestoelen
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Soepen
Bereidingwijze1. Maak de paddestoelen schoon en snijd ze in plakjes. Snijd vervolgens het vlees in stukjes. 2. Verhit 1 eetlepel olie in de soeppan en voeg de spekreepjes toe. Bak ze 5 minuten en schep ze tussendoor om. 3. Voeg vervolgens het vlees toe en bak dit mee tot het mooi bruin is. Doe vervolgens de soepgroenten erdoor scheppen en bak ze 1 minuut mee. 4. Voeg de bouillon erbij en het laurierblad en laat het geheel 30 minuten trekken op laag vuur. 5. Doe de Room Culinair, de ketchup en de bloem door elkaar en voeg dit al roerend toe aan de soep. 6. Fruit met de overgebleven olie de paddestoelen 3 minuten en schep het tussendoor door. 7. Voeg naar smaak wat peper, zout en paprikapoeder toe en voeg ze vervolgens toe aan de soep. 8. Breng vervolgens de soep aan de kook en laat dit daarna nog 15 minuten nagaren op laag vuur. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe naar smaak.
- 150 Gram Paddestoelen
- 250 Gram Wildvlees
- 2 Eetlepels Olie
- 50 Gram Magere Spekjes
- 200 Gram Soepgroenten
- 7 Dl Wild- Of Runderbouillon
- 1 Laurierblad
- 1 Eetlepel Bloem
- 1 Dl Room Culinair
- 1 Eetlepel Tomatenketchup
- Paprikapoeder
- Peper En Zout