Kalkoenvinken Op Z'n Normandisch
Aantal personen: 4 » Keuken: Frans » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeLaat de kalkoenvinken mooi rondom aankleuren in hete boter, leg in een ovenschaal en laat verder garen op 200° gedurende zo'n 25 minuten. Deglaceer de pan met een scheutje calvados en flambeer, voeg vervolgens de room en een scheutje vleesbouillon toe en roer goed met de klopper om alle bakresten los te maken, breng op smaak met peper en zout, laat de saus inkoken naar wens en werk af met wat verse (blad)peterselie hou warm. Dit kan makkelijk in een thermoskan, zo blijft de saus perfect. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in partjes, bak ze in boter en bestrooi ze met suiker. Schik de kalkoenvinken op warme borden en verdeel er de partjes gekarameliseerde appel bij, werk af met de saus en serveer. Lekker met gebakken aardappeltjes.
- 4 Tot 6 Kalkoenvinken
- 2 Appels
- 2 El Suiker
- Scheutje Calvados
- Vleesbouillon
- 2 Dl Room
- Boter
- Verse Peterselie
- Peper En Zout