Spinazietaart

Aantal personen: 4 » Keuken: Frans » Geplaatst door: Sijbrand Groothuismink » Type: Meer van het type: Hartige taarten

Spinazietaart Bereidingwijze

Leg de blaadjes bladerdeeg uit de vriezer zodat deze kunnen ontdooien en verwarm de oven voor op 220 °C. Knip de kip in fijne reepjes en bak ze goud/bruin in een braadpan. Snij de uien in fijne snippers en fruit deze met de kip mee totdat ze ook goud/bruin zien. Laat de nasigroente wellen in het water (hoeveelheid water staat vermeld op het zakje) en voeg deze hierna toe aan het kip/ uien mengsel. Hierna kan je de sambal er door roeren. Laat het mengsel zoŽn 5 minuten zachtjes sudderen. Voeg nu de goed uitgelekte diepvriesspinazie toe en roer dit goed door elkaar. Laat dit mengsel enkele minuten koken zodat het vocht de tijd heeft om te verdampen. Tussendoor bekleed je een springvorm met een doorsnee van 24 centimeter met de bladerdeeg zodat de zijkanten en bodem goed bedekt zijn. Als het mengsel merendeel van zijn vocht kwijt is voeg je twee eiren toe, laat het geheel nog even sudderen. Doe de inhoud in de met bladerdeeg bekleedde taartvorm en zet je het geheel in de oven op de onderste rooster. Na 30 tot 40 minuten is de taart klaar om te serveren.

Boodschappenlijstje
  • 8 Blaadjes Bladerdeeg
  • 1 Theelepel Sambal
  • 2 Eieren
  • 450 Gr Diepvries Spinazie
  • 205 Gr Kip
  • 2 Grote Uien
  • 1 Zakje Nasigroente
Probeer ook eens...