Kip Met Groene Tomaten
Aantal personen: 4 » Keuken: Indisch » Geplaatst door: Pietje Goldenbelt
BereidingwijzeSnijd de kip in stukken. Snijd de tomaten in kleine partjes of plakjes, de sjalotten in dunne plakjes. Ontpit de lomboks en snijd deze in dunne reepjes. Snijd de bosuitjes in reepjes en rasp de gember. Wrijf de kip in met het zout en het limoensap en laat dit 15 minuten intrekken. Verhit in een wok/wadjan het water en voeg de kip en de sereh toe en laat dit 35-40 sudderen. Voeg dan de overige ingrediënten toe en laat dit nog 8 minuten sudderen totdat de tomaten zacht zijn geworden.
- 1 Kip
- 1 Theel Zout
- 1 Eetl Limoensap
- 450 Ml Water
- 1 Serehstengel, Gekneusd
- 6 Rode Lomboks
- 7 Sjalotten
- 5 Cm Gember
- 4 Groene Tomaten
- 5 Jerut Purut Blaadjes
- 2 Bos- Of Lenteuitjes