Gebakken Kip Met Laos

Aantal personen: 4 » Keuken: Indisch » Geplaatst door: Hermen Schut

Gebakken Kip Met Laos							Bereidingwijze

Wrijf of maal de ingrediŽnten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip in 8 stukken en meng deze stukken met de boemboe. Laat de kip 1 uur marineren. Verhit een beetje olie in een pan en bak de laos krokant. Verhit in een wok/wadjan wat olie en bak de kip rondom bruin samen met de salam en de sereh. Laat de kip daarna zachtjes stoven totdat de kip halfgaar is. Eventueel een beetje water toevoegen. Haal dan de kip uit de wok/wadjan. Verhit dan in een wok/wadjan voldoende olie en frituur de kip goudbruin. Bestrooi de kip met de krokante laos en serveer.

Boodschappenlijstje
  • 1 Grote Kip
  • 1 Serehstengel (citroengras), Gekneusd
  • 2 Salamblaadjes
  • 4 Volle Theel Vers Geraspte Laos (lengkuas/galangal)
  • Olie
  • Bomboe:
  • 3 Teentjes Knoflook
  • 5 Sjalotten
  • 3 Kemiri Noten
  • 1 Theel Asem
  • 2 Theel Vers Gerapste Kunyit (kurkuma/turmeriek)
  • Zout En Suiker Naar Smaak
Probeer ook eens...