Kip Met Tonijnsaus
Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Pasta
BereidingwijzeDoe de kip in een ruime pan en giet water bij tot alles onder staat. Hak de wortel, ui, en selder grof en voeg toe aan de kip, voeg een snuifje zout en het sap van één citroen toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat boterzacht worden. Pureer de tonijn, samen met de kappertjes en wat olijfolie. Klop in een hoge schaal 1 eierdooier samen met het sap van een halve citroen en een snuifje zout. Giet er in een dunne straal olie bij en mix er een mayonaise van. Giet deze mayonaise bij de tonijnpuree en roer er een scheutje bouillon door en wat citroensap, maak hiermee een gladde saus. Kruid naar smaak met verse peper en zout. Haal de kippenstukken uit de pan en verdeel ze over 4 warme borden. Overgiet met de tonijnsaus en versier met verse basilicum en peterselie
- Grote Braadkip, In Stukken
- Blikje Tonijn, Zonder Olie
- Wortel
- Enkele Stengels Bleekselder
- Grote Ui
- 2 Citroenen
- 1 Eierdooier
- 1 El Kappertjes
- Scheutje Groentebouillon, Blokje
- Verse Peterselie & Basilicum
- Olijfolie
- Zwarte Peper En Zout