Granita Di Caffe
Aantal personen: 6 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Henkjan te Groot Hulsens » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeDit typisch Siciliaanse nagerecht of drank, zult u ongetwijfeld meerder malen hebben geproefd tijdens een vakantie op Sicilie. Het is heel gemakkelijk zelf te maken en komt in allerlei variaties. Hier de koffievariant. Los de suiker al roerende op in de hete versgemaakte esspresso koffie, voeg de rest van het water toe zodra alle suiker is opgelost. Doe het koffiemengsel in een grote schaal en plaats deze in de diepvries. Vries ongeveer 3 tot 4 uur. Roer elke 20 minuten zodat er mooie ijskristallen ontstaan en het mengsel niet in een klomp opvriest. Haal ongeveer 30 minuten voor serveren het koffieijs uit de diepvries en verdeel in porties in aparte schaaltjes of glazen. Doe de poedersuiker bij de slagroom en klop deze stijf. Verdeel over de individuele schaaltjes. Zeef wat cacao over de slagroom. De granita kan natuurlijk ook zonder slagroom worden geserveerd of juist met dubbel slagroom, iets onderin, dan het koffies ijs en daarna weer slagroom.
- 180 Gram Suiker
- 100 Ml Espresso, Vers Gemaakt
- 500 Ml Water
- 250 Ml Slagroom
- 2 El Poedersuiker
- Cacao