Kippenragout-bakje Met Tuinkruiden
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeBij een uitgebreid kerstdiner hoort een smakelijk voorgerecht met kip en een menutip waarbij het meeste werk in de keuken van tevoren kan worden gedaan, verdient aanbeveling. Snelle en lekkere kippenragout is voor iedereen uitvoerbaar en na de basisbereiding hoeven alleen nog maar de pasteibakjes in de oven te worden voorverwarmd. Warm de kippenragout nog even door en maak die op smaak af met verse peper uit de molen en fijngeknipte tuinkruiden. In menig kerstpakket zijn ragoutbakjes mee verpakt en fantasievormen als kerstbomen of kerstmannen kunnen uitstekend worden ingezet voor zo'n warm voorgerecht. Zet de pasteibakjes op de serveerdag in de oven volgens de gebruiksaanwijzing. Verwarm de boter in de pan en roerbak hierin de sjalotjes. Voeg de andijvie en de kerriepoeder toe. Bestrooi na 10 minuten met de bloem (niet laten bruinen). Giet de bouillon, scheutje voor scheutje in de pan. Roer tot er een gladde gebonden saus ontstaat. Voeg dan de room en de kip toe en verwarm nog ca. 10 minuten. Voeg de rozijnen toe en breng op smaak met zout en peper. Vul hiermee de pasteibakjes en serveer ze als voorgerecht.
- 4 Pasteibakjes
- 40 Gram Boter
- 3 Gesnipperde Sjalotjes
- 250 Gram Andijvie In Reepjes
- 1 Theelepel Kerriepoeder
- 40 Gram Bloem
- 2.5 Dl Ontvette Kippenbouillon
- 1 Dl Slagroom
- 300 Gram Gaar Kippenvlees In Stukjes Of Kipvleeswaren Of Gerookte Kip In Blokjes
- 50 Gram Gewelde Rozijnen
- Zout En Peper
- Fijngeknipte Tuinkruiden