Koeienvlaai
Aantal personen: 8 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Gebak
BereidingwijzeVoor 1 vlaai van circa 30 cm doorsnede Deze koeienvlaai lijkt op een klassieke rijstevlaai, maar dan met lekker veel chocolade. Maak een paar vliegen door kleine vleugeltjes te knippen van wit papier of ouwel. Kneed de broodmix samen met de suiker, boter, het ei en de melk tot een soepel deeg. Laat het rijzen tot het in volume is verdubbeld. Kook intussen de dessertrijst met de melk en 100 gram suiker in circa 20 minuten gaar. Laat het mengsel even afkoelen en schep er dan de chocolade en de cacaopoeder door. Laat het geheel verder afkoelen. Rol het deeg uit tot een lap die groot genoeg is om de bakvorm mee te bekleden. Wrijf beide kanten van het deeg in met cacaopoeder. Verwarm de oven voor op 210 ˚C. Bekleed de vorm met het deeg en prik gaatjes in de bodem met een vork. Klop de eidooiers schuimig met de rest van de suiker en roer dit door de rijst. Klop de eiwitten stijf en roer de helft van de eiwitten door het rijstmengsel. Schep de helft van het rijstmengsel in de vorm en schep de rest van het eiwit door de resterende rijst. Schep dit ook op de vorm. Bak de vlaai in het midden van de oven in circa 30 minuten gaar.
- Voor Het Deeg:
- Half Pak Mix Voor Witbrood (Koopmans)
- 50 Gr Suiker
- 25 Gr Zachte Boter
- Half Ei
- 1.5 Dl Melk
- 1 El Cacaopoeder
- Voor De Vulling:
- 100 Gr Dessertrijst
- 1 L Melk
- 130 Gr Suiker
- 50 Gr Donkere Chocolade, Geraspt
- 1 El Cacaopoeder