Kreeft In Bladerdeeg

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders

Kreeft In Bladerdeeg   Bereidingwijze

Kook de buitenste bladeren van de kool en spoel in koud water. Wikkel het kreeften vlees in een koolblad en daarna in bladerdeeg. Plaats gedurende zo'n 40 minuten in een oven van 180°. Bak ondertussen de schalen en poten aan in wat notenolie. Hou de koppen opzij voor de garnering. Voeg de groenten toe en blus met de wijn. Roer ook de tomatenpuree, room en de groenten fond door het gerecht. Laat inkoken tot een gebonden saus. Stoof de rest van de kool aan in boter, samen met de spekblokjes. Serveer de kreeft samen met de kool en overgiet met wat hete saus.

Boodschappenlijstje
  • 4 Gekookte Kreeften
  • Kleine Kool
  • 4 Vellen Bladerdeeg
  • 2 Eigelen
  • 2 El Spekblokjes
  • Sjalotje
  • Wortel
  • Takje Selder
  • Koffielepel Tomatenpuree
  • 1 Dl Witte Wijn
  • 2 Dl Groenten Fond
  • 1.5 Dl Room
  • Tijm En Laurier
Probeer ook eens...