Kwartel
Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Marysa Yzaaks » Type: Meer van het type: Wild
BereidingwijzeEen heerlijk recept, een <i>Kwartel</li> is vergelijkbaar met kip. Een kwartel is een vogel en stamt ui de familie Fazanten. Erg lekker is om de Kwartel goed gaar te eten, zodat het vlees makkelijk van het bot valt. Het bereiden van de Kwartel Allereerst verwarm je de oven even voor op zo'n 180 graden. Daarna neem je een kommetje en daar voeg je 1 eetlepel olijfolie, de citroensap, wat rasp van de citroen, verse tenen knoflook (geperst), peper en zout. Plaats dit tijdens het klaarmaken van de Kwartel even in de koelkast. Pak een grill pan, voeg hier wat knoflook en olijfolie aan toe. Fruit de knoflook even, pak daarna de kwartels en plaats deze in de grill pan. Bak het gevogelte mooi bruin. Daarna pak je een ovenschotel en daar voeg je de kort gegrilde kwartels in over. Plaats de ovenschotel gedurende 20-25 minuten in de oven. Ondertussen pak je het kommetje uit de koelkast deze voeg je vervolgens toe in de pan met wat bouillon (kip, rund) en breng het geheel aan de kook. Kook het niet te lang en hoog anders verdampt het vocht en deze heb je nodig om over de kwartels te gieten. Daarna neem je de ovenschotel uit de oven en giet je het sap over de Kwartels en als garnering voeg je wat salieblaadjes toe. Lekker smullen zou ik zeggen!
- 45 Ml Olijfolie
- 20 Ml Citroensap
- 1/2 Lepel Citroenrasp
- 2 Tenen Knoflook
- 2 El Olijfolie
- 4 Stuks Kwartels
- 1 Bosje Salieblaad
- 5 Dl Bouillon