Lamsfilet
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders
Bereidingwijze1. Braad de lamsfilet licht aan en haal hem daarna direct uit de pan. 2. Bestrooi vervolgens het vlees met wat peper en zout. 3. Rasp de aardappel fijn en voeg hier de gemalen gember aan toe. Roer het goed door elkaar. 4. Klop vervolgens het eiwit licht en roer in een andere kom het eigeel los. 5. Haal het vlees eerst door de bloem en vervolgens door het eigeel. 6. Paneer het vlees vervolgens met het aardappelrasp en gember mengsel. 7. Doe het paneersel goed aan en bestrijk het vervolgens met het opgeslagen eiwit. 8. Verhit de palmolie, samen met de boter, in een pan. 9. Bak hierin het vlees rondom bruin en gaar. 10. Doe de wijn in een pan en laat deze half inkoken. 11. Voeg vervolgens de lamsfond toe en de helft van de steranijs. 12. Breng het geheel aan de kook en haal het vervolgens door een fijne zeef. 13. Breng het vervolgens weer aan de kook en breng het op smaak met wat peper en zout. 14. Snijd de lamsfilet in mooie stukjes en garneer ze de resterende steranijs.
- 500 Gram Lamsfilet
- 1 Aardappel
- 150 Gram Bloem
- 4 Gembernootjes
- 2 Eetlepels Palmolie
- 2 Eidooiers
- 2 Eiwitten
- 8 Steranijs
- 2 Dl Witte Wijn
- 150 Gram Lamsfond
- 40 Gram Boter
- Peper En Zout