Lasagne Van Land & Zee
Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Pasta
BereidingwijzeVoor de tomatensaus: stoof de spekblokjes aan in olie, voeg dan de in stukjes gesneden wortel, bleekselder en ui toe en laat even meestoven. Voeg 1/3 van de bloem toe en roer goed om. Overgieten met water, tomatenpuree knoflook, tijm en laurier toevoegen en aan de kook brengen. Vervolgens vuur laag draaien en zeer zachtjes 1 uurtje laten pruttelen. Zeef de saus. De Kaassaus: Maak een blonde roux met boter en de rest van de bloem, met de melk aan de kook brengen en enkele minuten laten inkoken (roer regelmatig). Kruid met peper, wat zout en een snuifje nootmuskaat. Voeg van de vuur de helft van de geraspte kaas toe. hou opzij. Kook de lasagnevellen beetgaar in licht gezouten water, laat vervolgens afkoelen in koud water. Pocheer de vis 10 minuten in de visfumet, hou opzij. Beboter een ovenschotel en leg hierin een laag: lasagne, tomatensaus, ham, lasagne, kaassaus, koolvis en kaassaus. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een laag lasagne, bestrijk deze met wat kaassaus en tomatensaus. Verdeel er de rivierkreeftjes over en overstrooi met de rest van de gemalen kaas. Zet het geheel in in voorverwarmde oven van 180° en laat in zo'n 25 minuten gaar worden, doe als laatste nog 5 minuutjes de grill aan.
- 600 Gr Koolvisfilet
- 8 Plakken Gekookte Ham
- 150 Gr Rivierkreeftenvlees
- Dikke Wortel
- 3 Stengels Bleekselderij
- Ui
- 2 Knoflookteentjes
- Handvol Spekblokjes
- 6 Dl Visfumet
- 6 Dl Halfvolle Melk
- 5 Dl Water
- 100 Gr Bloem
- 70 Gr Boter
- 200 Gr Geraspte Kaas
- 140 Gr Tomatenpuree
- 12 Vellen Lasagne (Barilla)
- Laurierblaadje
- Takje Tijm
- Peper, Zout En Nootmuskaat