Malse Kipfilet Met Gebakken Uien, Champignons En Spek

Aantal personen: 2 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Joren Engbersen » Type: Meer van het type: Anders

Malse Kipfilet Met Gebakken Uien, Champignons En Spek Bereidingwijze

Warm de (elektrische) oven voor op 160-170 graden. Leg een flink stuk aluminium folie op het aanrecht en giet in het midden wat olijfolie en bestrooi dit met peper en zout. Leg de rauwe kipfilet er op en draai hem om. Zo zijn beide kanten meteen ‘gemarineerd’. Vouw de folie dicht zodat je het later aan de bovenkant open kan vouwen. Leg het pakketje in de voorverwarmde oven en laat het een uur op 160 graden garen. Snijd in de tussentijd de champignons in plakjes en de uien in halve ringen. Bak de spekjes even in een pan en voeg zodra er wat vocht in de pan ontstaat de uien en champignons erbij. Bak zo’n 10 minuten en voeg er dan wat crčme fraiche aan toe. Zet het vuur uit. Haal de kip uit de oven als hij klaar is (voorzichtig, er zit veel nat in het pakketje) en vouw het pakketje open. Giet het vocht weg en snijd de kipfilet in grove bonken en doe het nog 2 minuten bij het gebakken mengsel in de pan op middelmatig vuur. Vult erg goed en is heerlijk met wat sperzieboontjes…

Boodschappenlijstje
  • 2 Stuks Kipfilet
  • 10 Stuks Champignons
  • 2 Grote Uien
  • 125 Gram Spekreepjes
  • 2 Eetlepels Creme Fraiche
Probeer ook eens...