Venkelsoep
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Soepen
Bereidingwijze1. Pel de ui en snipper deze fijn. 2. Maak daarna de venkel schoon en snijd de knollen ervan in stukjes. 3. Hak het groen van de venkel goed fijn. 4. Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de ui licht. 5. Voeg vervolgens de venkel toe en bak dit al roerend mee. 6. Voeg daarna ook de rozemarijn, tijm, pernod en bouillon toe. 7. Breng de soep aan de kook en laat hem ongeveer 10 minuten zachtjes doorkoken, zodat de venkel gaar is. 8. Haal de soep vervolgens van het vuur en pureer deze met behulp van een staafmixer. 9. Breng de soep op smaak met wat peper en zout. 10. Pel de knoflook en hak deze zeer fijn en voeg hieraan de citroenrasp toe. 11. Pak een eetlepel gehakte venkel en voeg dit samen met de knoflook, citroenrasp en peterselie toe aan de soep. 12. Dien de soep vervolgens op in voorverwarmde borden. 13. Verkruimel de feta over de venkelsoep.
- 1 Ui
- 2 Venkelknollen
- 100 Gram Feta
- 0.5 Dl Pernod
- 5 Dl Vleesbouillon
- 2 Eetlepels Olijfolie
- Halve Eetlepel Verse Tijm
- 2 Eetlepels Vers Gehakte Peterselie
- 1 Knoflookteentje
- 1 Theelepel Verse Rozemarijn
- 1 Theelepel Citroenrasp
- Peper En Zout