Espressopudding

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders

Espressopudding Bereidingwijze

Week de gelatine in ruim koud water Splits de eieren met een eierscheider in eiwitten en eidooiers Klop de dooiers los met de suiker, de vanille en de melk Verwarm dit met de koffie in de pan op een lage stand en laat binden Neem de pan van het vuur en voeg de goed uitgeknepen gelatine toe Laat de pudding afkoelen en klop de slagroom stijf met de suiker Klop alle eiwitten in een aparte vetvrije kom stijf Schep de pudding en de helft van de room op de eiwitten Bewaar de overige slagroom voor de garnering en meng alles luchtig door elkaar Spoel de vorm om met water en plaats deze op een schaal Vul met de pudding en plaats dit 2 uur in de koelkast Verwijder dan de vorm en voeg de garnering toe Ook lekker met mokkaboontjes als garnering

Boodschappenlijstje
  • 2 Eieren
  • 10 Gram Gelatine
  • 125 Gram Suiker
  • 1 Zakje Vanillesuiker
  • 1 Dl Melk
  • 2 Dl Espresso Of Sterke Filterkoffie
  • 4 Dl Slagroom
  • Pure Chocoladeschaafsel
Probeer ook eens...