Nasi Bali
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Rijst
BereidingwijzeKook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Snijd het vlees in reepjes, snipper de sjalot en hak de knoflook fijn. Verwijder de zaden van de peper en snijd deze in ringetjes. Maak de peultjes schoon en klop de eieren los. Verhit de olie en bak het vlees bruin met de sjalot, de knoflook en de rode peper. Bak de savooienkool mee. Voeg de peultjes en de losgeklopte eieren toe en schep alles om. Voeg 150 ml water en de inhoud van het zakje Knorr Mix toe. Breng de saus al roerend aan de kook. Zet het vuur laag en laat de saus 2-3 minuten zachtjes doorkoken. Schep alles goed om met de gekookte rijst en bak de nasi nog even op. Bestrooi de nasi met seroendeng en gebakken uitjes.
- 300 Gr Rijst
- 250 Gr Mager Rundvlees
- 1/ Sjalotje
- 2 Knoflookteentjes
- Halve Rode Peper
- 100 Gr Peultjes
- 2 Eieren
- 2 El Plantaardige Olie
- 200 Gr Gesneden Savooienkool (koeling)
- 1 Zakje Knorr Mix Voor Nasi
- 2 El Seroendeng, Om Te Garneren
- 2 El Gebakken Uitjes (potje), Om Te Garneren