Paasbrood Met Saucijzenvulling En Ei
Aantal personen: 8 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Brood-sandwiches
BereidingwijzeKook de eieren 8 minuten en laat ze dan schrikken onder koud stromend water. Pel de eieren. Maak het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat het deeg echter niet rijzen maar rol het uit tot een rechthoekige lap van ongeveer 30x20 cm en ongeveer een centimeter dik. Haal het velletje van de saucijzen. Snijd beide hamsoorten in stukjes en doe ze bij het saucijzenvlees. Hak de salie fijn en voeg ook toe. Meng alles goed door elkaar. Klop de eierdooier los in een kommetje. Bereiding Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het vleesmengsel over het brooddeeg. Blijf 3 cm buiten de randen. Leg de gekookte eieren achter elkaar in het midden van de lap. Vouw het brooddeeg dicht om de vulling heen. Rol de uiteinden van de deeglap in elkaar. Leg het brood met de naad naar beneden op de bakplaat. Bestrijk het brood met het eigeel en schuif in de oven. Na ongeveer 1 uur is het brood met vulling klaar. Giet op driekwart van de baktijd wel even het vocht af dat vrij is gekomen uit de vulling. Laat afkoelen en snijd in plakken met een scherp broodmes.
- 5 Eieren
- 1 Pak Witbroodmix
- 5 Saucijzen
- 100 Gr Gekookte Achterham
- 100 Gr Rauwe Ham
- 6 Salie Blaadjes
- 1 Eierdooier