Paksoi-stamppot Met Kip
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeKetjap in schaal gieten. 1 teentje knoflook erbij uitpersen. Kipfilets inwrijven met zout en 1 tl. kerriepoeder. In stukjes snijden. Kip in ketjap leggen. Ca. 3 min. marineren. Af en toe omscheppen. Intussen aardappelen schillen en wassen. Tot gebruik onder water zetten. Van paksoi buitenste blad verwijderen. Bladeren en stelen in smalle reepjes snijden en wassen. Aardappelen met water en kippebouillontablet gaarkoken. Intussen kip uit marinade nemen en op keukenpapier laten uitlekken. In braadpan boter verhitten. Kip in ca. 10 min. op hoog vuur goudbruin en gaar bakken. Af en toe omscheppen. Intussen boven kom aardappels afgieten, kookvocht bewaren. Aardappelen fijnstampen en net zoveel kookvocht erdoor roeren tot smeuïge puree ontstaat. 1 teentje knoflook pellen en erboven uitpersen. Rest van kerriepoeder erdoor roeren. Paksoi erdoor scheppen. Stamppot op smaak brengen met zout en peper. In schaal scheppen. Kip erop scheppen. Direct serveren
- 4 Eetlepels Ketjap Manis
- 2 Knoflookteentjes
- 2 Kipfilet
- Zout En Peper
- 2 Theelepels Kerriepoeder
- 1 Kilo Aardappelen
- 1 Struik Paksoi (ca. 600 Gram)
- Kippenbouillontablet
- Boter Of Margarine