Pestotaart Met Geitenkaas En Gegrilde Groenten
Aantal personen: 6 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Hartige taarten
BereidingwijzeZet de oven op 200 graden. Maak het deeg: doe de bloem in de keukenmachine. Terwijl het mes blijft draaien, voeg je hier de in kleine blokjes gesneden boter aan toe. Doe op het laatst de room erbij, net zo lang tot het deeg van de rand van de kom loskomt. Haal de bal uit de mengkom en leg hem even koud in de ijskast in een natgemaakte theedoek gedurende 30 minuten. Rol het deeg daarna mooi glad uit met een deegroller en leg hem in de taartvorm van ongeveer 30 cm. diameter. Bekleed het deeg met aluminiumfolie en leg hier de bakbonen (bakvorm) op, voordat je de taartbodem in de oven doet. Laat de bodem in ongeveer 20 minuten gaar bakken. Haal de bonen en het aliminumfolie eruit en bak de taart af in 5 minuten. Even insmeren met een geklopt ei tegen het doorlekken van de vulling. Koel zetten. Vul een ovenblik met de aardappels, courgettes, paprika en de rode uien. Giet hier wat olijfolie overheen. Hussel dit goed om, peper en zout erbij en daarna de oven in voor 20 minuten. Af en toe omschudden totdat de groenten krokant gebakken zijn. Doe ze daarna in een kom waarna je de peterselie, de basilicum, de spinazie en de in blokjes gesneden geitenkaas toevoegt. Voorzichtig door elkaar mengen. Smeer de bodem van de taart in met een laag pesto. Leg hierop de vulling van de groenten en de kaas. Strooi er nog een handje peterselie over en, als het nog te droog is, giet er dan nog wat olijfolie overheen.
- 1 Pak Zanddeeg Voor Hartige Taarten
- Vulling
- 250 Gram Aardappels, Geschild En In Blokjes Gesneden
- 3 Courgettes, In Blokjes Gesneden
- 2 Rode Uien, Geschild En In Partjes Gesneden
- 4 Gegrilde En Ontvelde Rode Paprika’s, Over De Lengte In Repen Van 1 Cm. Gesneden
- Handvol Platte Peterselie, Gehakt
- 4 Eetlepels Pesto
- Flinke Hand Spinazie Uit Eigen Tuin
- 200 Gram Verse Zachte Geitenkaas
- Olijfolie