Pittige Kaaskoekjes
Aantal personen: 1 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeVoor ca. 20 hartige koekjes Bekleed 2 bakblikken met bakpapier. Maak de rode pepers schoon en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Ontdooi de plakjes bladerdeeg en stapel ze op elkaar. Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Sprenkel de helft van de oude kaas uit over het werkvlak en rol het bladerdeeg uit tot een vierhoek van 25 x 30 centimeter. Verdeel er de rest van de kaas, het paprikapoeder en de rode peper over. Rol de 2 lange kanten naar het midden zodat er 2 rolletjes ontstaan. Snijd plakjes van 0,5 centimeter en leg ze op het bakblik. Vorm er een hartje van en bak ze in ca. 10 minuten gaar. Laat ze afkoelen.
- 2 Rode Pepers
- 225 Gr Roomboter Bladerdeegplakjes
- 100 Gr Oude Kaas
- 1 Tl Paprikapoeder
- (extra Chilipepervlokjes)