Pittige Kippenhapjes

Aantal personen: 12 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders

Pittige Kippenhapjes   Bereidingwijze

Snijd de vleugeltjes middendoor, neem het dikste gedeelte en duw hier het vlees helemaal naar voren zodat U een soort "knotjes" verkrijgt. Kruid deze met kerrie & cayennepeper, haal ze door het eigeel en paneer ze tenslotte. Frituur de kippenhapjes op 170° gedurende zo'n 8 minuten. Maak ondertussen de dipsaus: Hak het hard gekookte ei fijn en vermeng met de mayonaise, de verse kruiden en knoflook. Serveer de kippenhapjes in "gebak cups" met de dipsaus, lekker bij het aperitief.

Boodschappenlijstje
  • 12 Kippenvleugels
  • Cayennepeper, Kerriepoeder, Zout
  • 3 Eierdooiers
  • Paneermeel
  • Voor De Dipsaus:
  • Hardgekookt Ei
  • 4 El Mayonaise
  • Vers Gehakte: Peterselie, Bieslook, Koriander
  • 1 Teentje Knoflook, Geperst
Probeer ook eens...