Pittige Saffraanbroodjes
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeVoor ca. 10 broodjes Week de saffraandraadjes in het water. Meng de bloem, gist, honing, pepertjes en het zout in een grote kom. Giet het water met de saffraandraadjes er bij en kneed in ca. 5 minuten tot een soepel deeg. Vorm het deeg in een bal en laat het in de kom afgedekt met huishoudfolie in ca. 1 uur rijzen of tot het deeg in volume is verdubbeld. Verdeel het deeg in ca. 10 kleine stukjes en vorm er pepertjes van. Laat de broodjes op een bakplaat nog ca. 30 min op een warme plaats rijzen en bestrooi nog met wat gemalen rode peper. Bak de broodjes in 15-20 minuten gaar. Serveer met olie en dukka.
- Ca. 10 Draadjes Saffraan
- 300 Ml Water
- 500 Gr Witte Bloem
- 1 Zakje Gedroogde Gist
- 1 El Zout
- 1 El Honing
- 1 Rood Pepertje, In Ringetjes Gesneden
- (gemalen Rode Peper)