Rozemarijn-kaaskoekjes
Aantal personen: 6 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeBereidingstijd 40 min Bereidingswijze 1. Meng de gezeefde bloem met een beetje peper en zout. Doe er de boterblokjes bij en meng tot het deeg op broodkruimels lijkt. Doe er de room, de gemalen kaas en de tuinkruiden bij. Kneed tot een zacht deeg. 2. Laat de deegbal 15 minuten rusten in de koelkast. 3. Maak nootgrote balletjes, leg ze op voldoende afstand van elkaar op een ingevette bakplaat en druk ze een beetje plat met de rugkant van een met bloem bestoven vork. 4. Bak de koekjes 15 tot 20 minuten op 180° C. Laat ze afkoelen op een rooster.
- 65 Gram Bloem
- 50 Gram Koude Boter, In Blokjes
- 1/2 Eetlepel Zure Room
- 25 Gram Geraspte Cheddar
- 40 Gram Geraspte Parmezaanse Kaas
- 1,5 Theelepel Verse Gehakte Rozemarijn
- 1,5 Theelepel Verse Gehakte Bieslook
- Grof Gemalen Peper En Zout