Sajoer Boontjes Met Taugé En Karbonaadjes

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Rijst

Sajoer Boontjes Met Taugé En Karbonaadjes Bereidingwijze

Wrijf de karbonaadjes in met de kerrie en de ketjap. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de karbonaadjes op hoog vuur in 3 minuten aan beide kanten lichtbruin. Draai het vuur laag en braad de karbonaadjes in 15-20 minuten verder bruin en gaar. Draai ze regelmatig om. Kook ondertussen de rijst in water met wat zout of ketjap gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat een grote wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok hierin de boontjes 2 minuten. Meng er 200 ml water en de boemboe doorheen en laat het zo 15 minuten pruttelen. Schep de taugé door de boontjes en laat dit nog heel eventjes doorwarmen. Schep de sajoer boontjes en de rijst op 4 borden en leg de karbonaadjes ernaast. Zet voor de liefhebbers Conimex Sambal op tafel.

Boodschappenlijstje
  • 400 Gr Karbonaadjes (bijv. Schouder-, Hals- Of Ribkarbonade)
  • 1 El Conimex Kerrie Djawa
  • 2 El Conimex Ketjap Manis
  • Conimex Wok Olie
  • 400 Gr Basmatirijst
  • 500 Gr Gebroken Sperziebonen
  • 1 Bakje Conimex Boemboe Sajoer Boontjes
  • 100 Gr Tauge
Probeer ook eens...