Grapefruittaart

Aantal personen: 8 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Gebak

Grapefruittaart Bereidingwijze

1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Splits de eieren. Mix in een kom de eidooiers en voeg langzaam de olie toe. Voeg beetje voor beetje het grapefruitsap toe. Voeg de grapefruit –en citroenrasp toe. 2. Zeef de bloem met het bakpoeder en zout en mix het met de suiker door het dooiermengsel. Klop de eiwitten op en schep ze door het beslag. Doe het beslag in een ingevette springvorm en bak het ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de cake afkoelen. 3. Schil de schil van de grapefruits dik af. Snijd met een scherp mesje de partjes tussen de vliesjes uit. Mix in een kom de roomkaas luchtig. Voeg het citroensap en rasp toe. Mix de poedersuiker erdoor. Hak 6 grapefruitpartjes fijn en meng ze door het kaasmengsel. 4. Halveer de afgekoelde cake overlangs. Bestrijk de onderste helft met eenderde van het roomkaasmengsel en beleg met de helft van de grapefruitpartjes. Dek af met de bovenste laag. Bestrijk de taart helemaal met de rest van het roomkaasmengsel en garneer met de rest van de grapefruitpartjes.

Boodschappenlijstje
  • 3 Eieren
  • 60 Ml Olie
  • 60 Ml Grapefruitsap
  • 1 El Grapefruitrasp
  • Halve Tl Citroenrasp
  • 210 Gr Bloem
  • 1.5 Tl Bakpoeder
  • Halve Tl Zout
  • 165 Gr Suiker
  • 2 Grapefruits
  • 340 Gr Zachte Roomkaas Naturel
  • 2 Tl Citroensap
  • 1 Tl Citroenrasp
  • 100 Gr Poedersuiker
Probeer ook eens...