Sardinische Zite
Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Pasta
BereidingwijzeKook de pasta al denté zoals voorgeschreven op de verpakking in gezouten water, giet af en spoel onder stromend koud water. Besprenkel de visfilets met citroensap, dep daarna droog en kruid met peper en zout. Voeg de visbouillon aan de wijn toe en breng aan de kook. Pocheer hierin de visfilets gaar, snij ze in hapklare stukken en hou opzij. Maak de prei en de venkel schoon en snij deze in kleine stukken, ontvel/ontpit tomaten. Stoof de prei en venkel aan in olie ca. 10 minuten op zacht vuurtje. doe op het laatst de tomaten erbij en laat even meestoven, blus met de slagroom. Breng op smaak met peper en zout. Doe de uitgelekte pasta in een beboterde ovenschaal, leg hierop de stukken vis, strooi 1/3 van de kaas erover en doe vervolgens het groentemengsel erbij. Werk af met de rest van de kaas. Schuif deze schotel gedurende 30 minuten in de oven op 200°.
- 250 Gr Zite
- 400 Gr Visfilet, Koolvis, Kabeljauw...
- Citroensap
- 125 Ml Visbouillon (blokje)
- 125 Ml Witte Wijn
- 200 Gr Geraspte (Italiaanse) Kaas
- Prei
- 2 Knollen Venkel
- 5 Tomaten
- 2 Dl Slagroom
- Zwarte Peper Uit De Molen En Zout