Sinaasappel Koffieflan

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Hendrik-Jan Kuijer » Type: Meer van het type: Gebak

Sinaasappel Koffieflan Bereidingwijze

Rasp de schil van een sinaasappel. Pers een halve sinaasappel uit en verhit het sap met 50 gram suiker. Los de suiker al roerende op. Laat de suiker op een matig hoog vuur karameliseren tot een donker gekleurde siroop. Roer de sinaasappelschil (van het vuur af!) erdoor, schenk de karamel in de soufflévormpjes en laat de karamel afkoelen. Oven voorverwarmen op 175° C. Klop in een kom met een mixer de eieren, de dooiers en de suiker luchtig. Voeg de koffie en de slagroom toe. Schenk dit mengsel op de karamel in de soufflébakjes. Zet deze in een ovenschaal en vul de schaal met een laag kokend water. Schuif de schaal in de oven voor +/- 40 minuten. Haal de vormpjes uit het water en laat ze 4-6 uur in de koelkast afkoelen. Serveren: maak de flans met een mes los van de rand en stort op een bord.

Boodschappenlijstje
  • 1 Sinaasappel
  • 100 Gram Suiker
  • 2 Eieren
  • 2 Eierdooiers
  • 1.5 Dl Koude Espressokoffie
  • 2.5 Dl Slagroom
Probeer ook eens...