Sinaasappel Muffin
Aantal personen: 12 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Annemarijn Evertman » Type: Meer van het type: Muffin
BereidingwijzeVerwarm de oven voor op 180 celcius. Je kunt papieren muffin vormpjes gebruiken of een muffin bakvorm. Pak een mixer en meg de boter, suiker tot een luchtig geheel. Voeg steeds een klein beetje ei toe. Spatel het bakmeel, de gemalen amandelen en het sinaasappel rasper voorzichtig met een metalen lepel door het beslag. Roer er dan wat sinaasappelsap door. Giet het muffin mengsel vervolgens in de muffin bakvorm of papieren vormpjes. Bak de muffins 20-25 minuten in de oven, tot ze goed gerezen zijn en een mooie kleur hebben. Maak tijdens het bakken wat siroop. Gebruik een rasp om de sinaasappelschil te raspen en pers hem daarna uit. Doe er wat suiker bij en verhit dit geheel in de pan tot alle suiker is opgelost. Zodra de muffins klaar zijn voeg je wat siroop toe aan de muffins.
- 90 Gram Boter
- 85 Gram Kristalsuiker
- 1 Ei
- 85 Gram Zelfrijzend Bakmeel
- 25 Gram Amandelen
- 1 Sinaasappel
- 50 Gram Kistalsuiker
- 15 Gram Geroosterd Amandelschaafsel