Souffle Met Blauwaderkaas
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Hartige taarten
BereidingwijzeIngrediënten Voorbereiden Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Schaal invetten. Eieren splitsen. Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. Korst van kaas verwijderen en kaas in kleine blokjes snijden. In pan boter verhitten en bosuitjes ca. 1 minuut zachtjes fruiten. Bloem erdoor roeren. Melk scheutje voor scheutje erdoor roeren tot gladde saus ontstaat. Kaas erdoor roeren tot deze begint te smelten. Van vuur af dooiers door saus roeren. Op smaak brengen met peper. In schone vetvrije kom eiwitten stijfkloppen. Saus luchtig door eiwitten spatelen. Soufflémengsel in schaal scheppen en in midden van oven in ca. 25 minuten mooi laten rijzen en gaar bakken. Oven op kiertje zetten en soufflé in ca. 10 minuten goudbruin bakken. Direct serveren.
- 4 Eieren
- 3 Bosuitjes
- 150 Gram Blue Stilton (kaas)
- 25 Gram Boter Of Margarine
- 25 Gram Bloem
- 3 Dl Melk
- Versgemalen Peper En Zout