Spaghetti All'amatriciana
Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Pietje Assen » Type: Meer van het type: Pasta
BereidingwijzeBestrijk een vlamvaste schaal met olie, doe er de pancetta in en bak tot het vet smelt. Doe er de ui bij en fruit hem in 10 minuten op laag vuur lichtbruin; roer af en toe. Voeg de tomaten en chilipeper plus zout en peper naar smaak toe en laat alles afgedekt zo'n 40 minuten pruttelen; voeg zo nodig wat heet water toe. Kook de spaghetti in een grote pan water met wat zout beetgaar, laat de spaghetti uitlekken en roer de spaghetti in een warme schaal door de saus.
- Olijfolie
- 100 G Pancetta, In Blokjes
- 1 Ui, In Dunne Plakjes
- 500 G Tomaten, Ontveld, Ontpit En Kleingesneden
- 1 Verse Chilipeper, Fijngehakt
- 350 G Spaghetti