Spaghetti Carbonara

Aantal personen: 2 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Pasta

Spaghetti Carbonara   Bereidingwijze

Snijd de pancetta in dunne reepjes en bak deze goudgeel aan in wat olijfolie, laat de ui en knoflook op het einde even meestoven, zet apart. Breek de eieren en klop ze los in een kom, kruid met peper en meng de kaas eronder. Kook de spaghetti beetgaar. Giet af, maar hou een tas kookwater(*) opzij. Doe de spaghetti bij de pancetta en meng voorzichtig, voeg het eiermengsel toe en meng alles op een zacht vuurtje onder elkaar. Voeg tenslotte wat kookwater toe naar smaak om de pasta wat ‘losser’ te maken. Verdeel over warme pastaborden en strooi er eventueel nog wat schilfers kaas over. (*) Het kookwater kan eventueel vervangen worden door room.

Boodschappenlijstje
  • Spaghetti Voor 2
  • 100 Gr Vers Geraspte Parmezaanse Kaas
  • 3 Eieren
  • 150 Gr Pancetta (origineel) OF Spek, Rauwe Of Gekookte Ham
  • Kleine Ui
  • Knoflookteentje, Fijngehakt
  • Olijfolie
  • Peper
Probeer ook eens...