Spirelli Met Krokante Spekjes
Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Pasta
BereidingwijzeSmelt een klontje boter en bak hierin de spekjes mooi krokant. Kook de pasta al denté, giet af en spoel even onder koud stromend water. Blus de pan van het vlees met de Sherry en laat voor 2/3 inkoken, voeg room en melk toe en laat even koken. Schep er nu kaas door tot er een mooi gladde saus ontstaat, voeg de spirelli's toe en meng. Giet in een ovenschaal of verdeel onder 4 aparte kleine ovenschaaltjes en over strooi met de rest van de kaas. Laat nog even gratineren onder de grill en serveer.
- 500 Gr Spirelli (tricolore)
- 400 Gr Gerookt Spek, In Mooie Blokjes Gesneden
- Knoflookteentje, Fijngehakt
- Glaasje Droge Sherry
- 3 Dl Room
- 3 Dl Melk
- 350 Gr Geraspte Kaas
- Boter
- Peper, Zout & Wat Nootmuskaat