Stamppot Van Witte Kool

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders

Stamppot Van Witte Kool Bereidingwijze

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en leg ze in een ruime pan met water (voeg zout naar smaak toe). Maak de kool schoon en snijd hem in reepjes. Doe de groente bij de aardappelen in de pan en kook het geheel in zo’n 20 minuten gaar. Giet de aardappelen met kool af en stamp het geheel tot een dikke puree. Voeg een klontje boter en een scheut melk toe. Roer als laatste de kruiden en de sambal door de stamppot. Lekker met jus en oud-Hollandse gehaktballen met uitjes.

Boodschappenlijstje
  • 1.2 Kruimige Aardappelen
  • Zout Naar Smaak
  • 750 Gr Witte Kool
  • Klontje Boter
  • Scheut Melk
  • 1 Tl Cajunkruiden
  • 1 El Sambal
Probeer ook eens...