Chocolade Kokoskoekjes
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Gebak
BereidingwijzeBereidingstijd: 15 minuten + 20 minuten 15 stuks 1.Verwarm de oven voor op 175 ºC of gasovenstand 3. Leg het stuk bakpapier van ca. 40 cm alvast klaar op de bakplaat. 2.Hak de chocolade in kleine stukjes. 3.Doe de bakmeel, boter en 4 eetlepels kokos in een kom. Zeef de basterdsuiker erboven. Snij met twéé messen de boter in kleine stukjes, zo klein als doperwtjes. Roer de melk erdoor en kneed nu het deeg tot een stevige bal. 4.Kneed ook nog even snel (anders smelten ze) de stukjes chocolade erdoor. 5.Maak 15 kleine deegballetjes. Strooi de rest van de kokos op een bord of een plank en rol de deegballetjes erdoorheen. Druk ze plat op de bakplaat. Laat tussen de koekjes flink wat ruimte (want ze groeien tijdens het bakken!). 6.Bak de koekjes in het midden van de oven lekker bruin, in 20 minuten. Haal ze met een pannenkoekmes of kaasschaaf van de bakplaat. Laat ze afkoelen op een rooster en jij kunt uitdelen (wel eerst zélf proeven natuurlijk).
- 75 Gr Pure Chocolade
- 75 Gr Bruine Basterdsuiker
- 75 Gr Boter
- 2 El Water
- 150 Gr Zelfrijzend Bakmeel
- 30 Gr Geraspte Kokos , Ongeveer 6 Eetlepels