Superhamburger
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Niek Haagstee » Type: Meer van het type: Brood-sandwiches
BereidingwijzeKorsten van brood snijden. Uit 12 sneden brood rondjes steken van ongeveer 10 cm doorsneden (bijvoorbeeld met leeg conservenblik). Rest brood in keukenmachine verkruimelen. Gehakt mengen met zout, peper, 1 ei en broodkruim. Van gehakt 8 platte schijven vormen van ca. 10 cm doorsnede. Rest eieren in 7 min. hard koken. In koekenpan margarine verhitten. Hamburgers in 8 min bruin en gaar bakken. Halverwege keren. Intussen broodrondjes roosteren. Tomaten in plakjes snijden. Sla schoonmaken en in reepjes snijden. Dressing roeren van mayonaise en azijn. Eieren pellen en in plakjes snijden. Grootste deel sla mengen met plakjes ei, helft van tomaten en dressing. Van broodrondjes 4 op borden leggen. Deel van sla erop leggen. Gehaktschijf erop leggen, plakje tomaat erop leggen en tomatenketchup erop spuiten. Afdekken met broodrondje en alles herhalen. Hamburger met salade serveren.
- 1/2 Bruinbrood
- 450 G Rundergehakt
- 3 Eieren
- 4 Eetlepels Margarine
- 2 Tomaten
- 1 Ijsbergsla
- 3 Eetlepels Mayonaise
- 1 Eetlepel Azijn
- 4 Eetlepels Tomatenketchup