Uien Stamppot
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: To Luggers » Type: Meer van het type: Stampot
BereidingwijzePel de uien en halveer deze leg de vlakke kant op een snijplank snij er dunneplakjes van maar laat de halve ui wel zijn vorm behouden zet zo alle uien in koekepan giet de olijfolie erbij en zet een deksel op de pan smoor de uien gaar op zeer zacht vuur voeg indien nodig een scheutje water toe want ze mogen zeker niet bruin worden het koken duurt circa 45 min. schil intussen de aardappels snij deze in stukken en kook gaar in gezouten water stamp de aardappels tot puree, kruid de uien af met zout,peper en eensnuifje garam masala verwarm de wijn giet deze bij de aardappels, stamp ook de uien fijn en meng beide als de stappot wat te droog is nog wat wijn toevoegen.
- I Kilo Uien, 1 Kilo Kruimige Aardappels, 1 Dl. Olijfolie,
- 1dl Droge Witte Wijn Zwarte Peper, Zout, Garammasala