Groentetaart

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Hartige taarten

Groentetaart Bereidingwijze

Duurtijd: 30 min Bereidingswijze 1. Kook de bloemkool en de broccoli beetgaar in de groentebouillon. Snij de tomaat in plakjes. 2. Bekleed een taartvorm met het bladerdeeg. Prik er met een vork gaatjes in. Leg er een vel bakpapier over en daarop gedroogde erwten of bonen. Bak 10 minuten in een op 200° C voorverwarmde oven. Klop ondertussen de eieren los met de room, kruid met peper, zout en nootmuskaat. 3. Verwijder het bakpapier en de peulvruchten. Verdeel de groenten over de deegbodem. Schenk er het eimengsel over. Bestrooi met de kaas en bak 20 minuten in een op 200° C voorverwarmde oven.

Boodschappenlijstje
  • 100 Gram Bloemkoolroosjes
  • 100 Gram Broccoliroosjes
  • 2 Tomaten
  • 1 Ui
  • 1 Rond Vel Bladerdeeg
  • 100 Gram Geraspte Gruyère
  • 4 Eieren
  • 125 Ml Room
  • Boter
  • Peper En Zout
  • Nootmuskaat
  • Groentebouillon
Probeer ook eens...