Varkenshaasje In 'De Koninck'

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders

Varkenshaasje In 'De Koninck'   Bereidingwijze

Snijd het varkenshaasje in dikke medaillons. Bak ze even aan en kruidt met peper en zout, temper het vuur en laat het vlees in een vijftal minuten gaar worden. Wrijf de paddestoelen droog en bak ze heel even in een weinig boter op een hevig vuur, kruidt ook met peper en zout. Verdeel het vlees over 4 vuurvaste schoteltjes en leg er de paddestoelen op, deglaceer de braadpan van het vlees met het bier en laat voor 2/3 inkoken. Roer de mosterd door de saus, schenk er de room bij en laat inkoken tot sausdikte. Verdeel de saus over de pannetjes en leg op elke portie een paar dunne plakjes mozzarella en doe er wat verse, gehakte dragon over. zet nog 3 à 4 minuten onder de hete grill en serveer met rijst.

Boodschappenlijstje
  • 800 Gr Varkenshaasje
  • 250 Gr Champignons
  • 1 Bolletje Mozzarella
  • 1 Flesje De Koninck Bier
  • 1 Dl Room
  • 2 El Zachte Mosterd
  • Boter
  • Dragon
  • Peper En Zout
Probeer ook eens...