Venkel Veloute
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Griet van Zandhuijsen » Type: Meer van het type: Soepen
1 ui schoonmaken en snijden en aanzetten in 50 gram boter, zonder dat deze bruin wordt. Venkelknol in heel dunne repen snijden en toevoegen. 50 gram bloem toevoegen en goed doorroeren. Theelepel kerriepoeder toevoegen en doorroeren op middelhoge temperatuur.(inductie stand 3/4) 1 liter runderbouillon ( 2 tabletten) en 2 deciliter kokosmelk toevoegen en onder af en toe roeren zachtjes 10/ 15 minuten laten doorkoken. Pan van het vuur en met staafmixer helemaal tot een gladde soep pureren. afsmaken met room en eventueel peper/zout serveren met venkelgroen of peterselie
- 1 Liter Runderbouillon
- 2 Decililiter Kokosmelk
- 50 Gram Bloem
- 50 Gram Boter
- 1 Venkelknol
- 1 Ui
- 1 Theelepel Kerriepoeder