Ossobuco Van Kalkoen

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders

Ossobuco Van Kalkoen   Bereidingwijze

Snijd de kalkoenfilet in stukken van zo'n 3 cm, kruid ze met peper en wat zout en bak ze mooi aan alle kanten bruin in een scheut olijfolie. Voeg de ui, wortelen, selder, knoflook en de gepelde tomaten toe en laat even meestoven. Blus met de balsamico azijn en het sinaasappelsap en strooi er ook nog de in brunoise gesneden sinaasappelschil, tijm en het laurierblad aan toe. Giet er tenslotte wat water aan toe tot alle vlees onder staat en kruid met peper en wat zout, breng langzaam aan de kook. Draai het vuur laag en laat het vlees in zo'n 40 minuten boterzacht worden. Serveer het vlees op grote borden en lepel er wat saus omheen. Lekker met een verse gemengde salade en gevulde tomaten met couscous.

Boodschappenlijstje
  • 800 Gr Kalkoenfilet
  • 1 Dikke Rode Ui
  • 4 Knoflookteentjes, Fijngehakt
  • 2 Wortels
  • 2 Selderijstengels, In Brunoise
  • 1 Blik Gepelde Tomaten, 400gr
  • Het Sap Ún De Schil Van 1 Sinaasappel
  • 4 El Balsamico Azijn
  • Tijm En Laurier
  • Zwarte Peper Uit De Molen En Zout
Probeer ook eens...