Vlierbloesemcake Met Geraniumblaadjes

Aantal personen: 6 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Gebak

Vlierbloesemcake Met Geraniumblaadjes Bereidingwijze

Doe de malse boter in een kom, voeg er suiker bij en klop met een mixer tot eenhomogene massa. Doe er de helft van de bloem en een heel ei bij. Mix alles goeddoor elkaar. Nu komt de andere helft van de bloem erbij en het tweede ei.Je krijgt zo een tamelijk plat deeg. Doe er de afgeritste vlierbloesems bij.Strooi wat paneermeel in een beboterde taartvorm. Leg de geurgeraniumblaadjes op de taartbodem. Verdeel nu met een pannenlikker hoopjes deeg bovenop de blaadjes in de taartvorm. Strijk die hoopjes nadien glad. Bak deze taart 60 minuten op 180 graden. Draai de cake voorzichtig om zodra hij uit de oven komt.

Boodschappenlijstje
  • 120 Gr Boter
  • 100 Gr Suiker
  • 120 Gr Zelfrijzend Bloem
  • 2 Eieren
  • 4 Grote Vlierbloesemschermen
  • Geraniumblaadjes
Probeer ook eens...