Worteltaartjes

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Matthijs Vincent » Type: Meer van het type: Gebak

Worteltaartjes Bereidingwijze

Verwarm de oven voor op 175 °C. Smelt op laag vuur de boter en roer met een garde de suiker en de honing erdoor tot een gladde massa. Klop nu de eieren erdoorheen. Roer het bakmeel erdoor tot je een dik beslag krijgt. Schep de wortel en de walnoten erdoorheen. Lepel het beslag in de ingevette bakvorm en bak de taart in 50 minuten gaar. Laat de taart buiten de oven 15 minuten afkoelen. Roer de roomkaas met het limoensap en de poedersuiker tot een romige crème. Bestrijk de taart met de limoencrème. Snijd de worteltaart in 12 stukken.

Boodschappenlijstje
  • 250 Gram Boter
  • 100 Gram Bruine Basterdsuiker
  • 100 Gram Honing
  • 2 Eieren
  • 250 Gr Zelfrijzend Bakmeel
  • 300 Gr Winterwortel
  • 2 Zakjes Walnoten, 55 Gram
  • 2x 75 Fram Roomkaas Naturel
  • Limoen Uitgeperst
  • 100 Gram Poedersuiker
Probeer ook eens...